Gemiddeld minder dan 9.000 besmettingen per dag

Het gemiddeld aantal dagelijkse besmettingen met het coronavirus is in ons land onder de 9.000 gedoken. In de week tot 11 april waren er dagelijks gemiddeld 8.978 besmettingen, zo blijkt uit de jongste gegevens van Sciensano. Dat is een daling met 14 procent. Ook de week voordien was er al een daling, de eerste in vijf weken. 

Het aantal positieve gevallen daalt over het hele grondgebied, met uitzondering van de provincies Henegouwen en Waals-Brabant. In Luik bleef het cijfer stabiel.

Maar ook het aantal tests ligt nu een pak lager: -16 procent tot gemiddeld 32.700 per dag. Van die testen bleek bijna 30 procent positief. De positiviteitsratio is het hoogst bij de leeftijdsgroep tussen 40 en 64 jaar, waar ruim een derde (34,8 procent) van alle testen positief blijkt.

Het aantal ziekenhuisopnames stijgt wel opnieuw, tot gemiddeld 220,1 patiënten per dag (+2 procent). De week voordien was er nog een lichte daling. Op dit moment liggen er 3.176 patiënten met COVID-19 in een Belgisch ziekenhuis. Dat is een stijging met 4 procent op weekbasis. Op intensieve zorg was er ook nog een toename (+5 procent) tot 194 patiënten.

Dagelijks overlijden nog 23,7 mensen aan COVID-19, een stabiel cijfer.

In het totaal kregen tot nog toe 7,11 miljoen Belgen een boosterdosis van een coronavaccin. Dat komt overeen met 61,8 procent van de volledige bevolking.

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.