Dokteren aan dorp/stad (12): Jos De Raedemaeker, N-VA Asse

Huisarts Jos De Raedemaeker (67) maakt er als oud-burgemeester met zijn comeback een spannende verkiezing van. De verwachting is immers dat het een nek-aan-nekrace zal worden met cd&v, de partij waarmee N-VA de voorbije legislatuur bestuurde maar nu de krachten bundelt met Vooruit onder de naam: ‘Team Burgemeester’. Enkele strijdpunten van de N-VA'er zijn het gevecht tegen de oprukkende verstedelijking en de verstikkende verkeersdruk.

Sterke figuren zijn in trek bij de gemeentepolitiek, zeker nu het stemmenaantal de doorslag kan geven bij de aanduiding van de nieuwe burgemeester. Jos De Raedemaeker wordt wel niet naar voren geschoven als de volgende burgemeester - hij staat pas op plaats 30 in de lijst- maar een schepenambt behoort waarschijnlijk tot de mogelijkheden als de partij aan de macht blijft. 

De huisarts stelt zichzelf op de lijst N-VA als volgt voor: “67 jaar leven in Asse en er meer dan 40 jaar werken als huisarts hebben mij doordrongen van een diepe liefde voor onze gemeente. Dat heeft zich altijd vertaald in veel sociaal engagement.” Hij is onder meer  voorzitter van ‘De Gilde’ en was altijd zeer actief betrokken bij het verenigingsleven. “Ik heb heel veel te danken aan Asse en ik beschouw het als een morele plicht om nu ook op politiek vlak iets terug te doen voor mijn gemeente.”

Oprukkende verstedelijking

Zijn prioriteiten moeten vooral worden gezocht in de strijd tegen de oprukkende verstedelijking en de verstikkende verkeersdruk, zoals hij dat noemt. Verder zijn er de toenemende taaldiversiteit, het tanende verenigingsleven, problemen rond netheid en veiligheid en het verdwijnen van de open ruimte.

Meer dan genoeg werk dus aan de winkel voor de oud-burgemeester, die ook wel beseft dat niet alles in een handomdraai opgelost kan worden. “maar ik zou graag in de eerste plaats een begin maken met het realiseren van enkele haalbare en essentiële doelen: betere ondersteuning van het verenigingsleven en Asse klimaatresistent maken. Door voorrang te geven aan groen in plaats van aan beton, door te ontharden en de natuur weer tot in het dorp te brengen, zouden we al een heel eind opschieten.”

Dokteren aan dorp of stad (1): dr. Sezer Sari, Vooruit Lokeren

> Dokteren aan dorp of stad (2): dr. Marleen Verboven, DURF Geel

> Dokteren aan dorp of stad (3): dr. Ilse Vandecasteele, pvda Antwerpen

> Dokteren aan dorp of stad (4): dr. Farah Vansteenbrugge, N-VA Oudenaarde

> Dokteren aan dorp of stad (5): Peter Blondeel, Meer dan Groen, Oudenaarde

> Dokteren aan dorp of stad (6): Hilde Anciaux, Samen Vooruit, Machelen

> Dokteren aan dorp of stad (7): Brecht Mertens, N-VA, Ekeren

> Dokteren aan dorp of stad (8): Freya Saeys, Lebbeke leeft

> Dokteren aan dorp of stad (9): Alain Verstraete en Elke Sleurs, N-VA Gent

> Dokteren aan dorp of stad (10):  Koen Meynendonckx, PVDA Mechelen

> Dokteren aan dorp of stad (11): Steven Van Avermaet, Oostende

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.