Aantal coronapatiënten in ziekenhuis blijft dalen

Het aantal coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen blijft dalen. Maandag lagen nog 3.658 mensen in het ziekenhuis, zo blijkt uit het online dashboard van Sciensano . Dat is een daling met 16 procent. Op de afdelingen intensive care liggen nog 381 patiënten, een daling met 13 procent.

De andere parameters, op de overlijdens na, gaan ook in de goede richting: het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus is met 46 procent gedaald, tot gemiddeld nog 15.635 besmettingen per dag in de periode van 5 tot en met 11 februari. In diezelfde periode waren er dagelijks gemiddeld 44,3 overlijdens, een toename met 8 procent. Het aantal overlijdens sinds het begin van de pandemie komt zo op 29.724.

Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames blijft ook verder dalen. De laatste zeven dagen ging het gemiddeld om 259,3 opnames, of een daling met 24 procent. Het geschatte reproductiegetal van het coronavirus, gebaseerd op het aantal nieuwe bevestigde gevallen, is verder afgenomen tot 0,634. Dat betekent dat de epidemie verder in kracht afneemt.

In de periode van 5 februari tot 11 februari werden er 396.532 testen uitgevoerd, ofwel een dagelijks gemiddelde van 56.647 testen. De positiviteitsratio voor België was 31,9 procent voor deze periode.

Ondertussen heeft 59,2 procent van de totale bevolking in België een volledige vaccinatie en boosterdosis gekregen. Voor de bevolking van 18 jaar en ouder is dat 72,9 procent, bij de 65-plussers 87,1 procent.

Wel zijn er grote regionale verschillen. Zo heeft in Vlaanderen 67,8 procent van de totale bevolking een volledige vaccinatie en boosterdosis gekregen, tegenover 34,1 procent in Brussel, 51, 5 procent in Wallonië en 50,9 procent in de Duitstalige Gemeenschap.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.