Uitbetalingen Impulseo plots gestopt

De uitbetalingen voor Impulseo zijn plots stopgezet. Het geld is op. Dat meldt ons Kartel/ASGB-voorzitter Reinier Hueting. Wat staat er nu te gebeuren, behalve dat er een heftige reactie komt vanuit de steunpunten?

De Impulseo-steunpunten kregen deze namiddag (24/10) een laconieke mail van PMV/Z (Participatiemaatschappij Vlaanderen/Zelfstandigen), waarin stond dat “het plafond voor de uitbetalingen bereikt was.”

“Dat is redelijk straf”, zegt dr. Hueting. “Kartel is één van de grootste steunpunten voor Impulseo. We weten dat één derde van onze dossiers nog op uitbetaling wacht voor de personeelskosten van 2016. Die betalingen komen er ten vroegste begin 2018. Maar dat is natuurlijk een straatje zonder einde. We zullen dan in 2018 nog minder geld hebben om de toelage uit te betalen. Als er überhaupt nog geld is. Ook de starterspremie wordt geblokkeerd. De renteloze leningen kunnen nog wel.”

“De mail komt niet eens van de Vlaamse overheid, maar van een tussenschakel die de uitbetalingen doet. We hebben onmiddellijk een dringend onderhoud gevraagd met minister Vandeurzen. We weten niet of dat zal plaatsvinden en wanneer.” Wordt vervolgd…

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.