Brussel start dubbele vaccinatiecampagne tegen griep en covid-19

Nu de herfst voor de deur staat, roept het Brussels Gewest zijn inwoners op om zich te laten vaccineren tegen griep en covid-19. Vaccinaties tegen het coronavirus zijn al beschikbaar bij artsen, bepaalde apotheken en bij thuiszorg, terwijl die tegen griep beginnen op 15 oktober, kondigde Vivalis maandag aan.

Het doel is om de vaccinatiegraad uit te breiden om kwetsbare mensen te beschermen tijdens de koudere maanden, wanneer infecties van de luchtwegen meer voorkomen. Het doel is ook om de gezondheidszorg, die in de winter meer onder druk staat, te ontlasten.

Ter herinnering: het is mogelijk om je tegelijkertijd tegen beide virussen te beschermen. De aanbevolen periode loopt van 15 oktober tot 1 november. Mensen kunnen bij hun arts of apotheker terecht voor een dubbele vaccinatie.

De Hoge Gezondheidsraad raadt zwangere vrouwen ook aan om voorzorgsmaatregelen te nemen tegen griep, terwijl het covid-19-vaccin alleen wordt aanbevolen in gevallen van verhoogd risico en op medisch advies.

Het coronavirus-vaccin is gratis. Het griepvaccin kost 17,42 euro, behalve voor mensen ouder dan 49 en risicogroepen. Voor deze groepen wordt de prijs grotendeels vergoed, variërend van 2,45 tot 4,08 euro.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.