Rookstopbegeleiding wettelijk verankerd

Door het initiatief rookstopbegeleiding in regelgeving vast te leggen wordt meer rechtszekerheid gecreëerd voor zowel de individuele zorgaanbieders die het initiatief uitvoeren als voor de burgers die een beroep doen op het aanbod van de tabakoloog.

Roken is en blijft een belangrijk maatschappelijk probleem. Door de enorme impact van roken op de gezondheid, is het belangrijk om het aantal rokers verder te doen afnemen. Heel wat mensen willen ook stoppen met roken: meer dan 7 op de 10 van de dagelijkse rokers probeerde al te stoppen. Laagdrempelige, kwaliteitsvolle hulp aanbieden bij rookstop  is daarom een belangrijke taak.

Rookstopbegeleiding is een bestaand initiatief dat nu wettelijk verankerd wordt. De Vlaamse Regering keurt daarvoor, op voorstel van viceminister-president Hilde Crevits en na advies van de Raad van State, definitief het besluit goed over de organisatie van het initiatief rookstopbegeleiding. Door het initiatief rookstopbegeleiding in regelgeving vast te leggen wordt meer rechtszekerheid gecreëerd voor zowel de individuele zorgaanbieders die het initiatief uitvoeren als voor de burgers die een beroep doen op het aanbod van de tabakoloog.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.