Voorraad mondmaskers: Vandenbroucke start overheidsopdracht

De ministerraad van afgelopen vrijdag besliste om op voorstel van Frank Vandenbroucke een overheidsopdracht uit te schrijven over het beheer van een roterende voorraad en de terbeschikkingstelling van chirurgische mondmaskers.

De ministerraad ging op voorstel van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke akkoord met het uitschrijven van een overheidsopdracht over het beheer van een roterende voorraad en de terbeschikkingstelling van chirurgische mondmaskers.

Het betreft het sluiten van een contract met een bedrijf dat zal instaan voor het beheer van een roterende voorraad en de terbeschikkingstelling van 18 miljoen chirurgische mondmaskers via de openbare procedure DG PR Supply Chain 2024 002.

Deze opdracht past in de opbouw van een strategische voorraad van chirurgische mondmaskers. Deze voorraad is essentieel om te voldoen aan de behoefte van de ziekenhuizen gedurende drie maanden in geval van een gezondheidscrisis. Daarom valt deze aankoop onder de noodzakelijke maatregelen die in de context van de lopende zaken moeten worden genomen.

De opdracht zal worden geplaatst via een openbare procedure.

Zoals intussen genoegzaam bekend, kwam bij de vorige (covid)crisis de eerdere vernietiging van een bestaande voorraad mondmaskers tijdens de legislatuur van Maggie De Block ons land duur te staan. 

Daarom werd opnieuw een roterende voorraad van mondmaskers ingevoerd. Intussen maakten enkele Kempense ziekenhuizen de mondmaskerdracht weer verplicht voor een beperkte doelgroep patiënten.

> Overheid moet opnieuw vaccins en hulpmiddelen vernietigen

> Kempense ziekenhuizen voeren mondmaskerdracht weer in

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.