Wereldtentoonstelling 2025 - Met als thema “Human Regeneration” zet het Belgisch paviljoen gezondheid in de kijker

Met als thema “Human Regeneration” zal het Belgisch paviljoen op de wereldtentoonstelling van Osaka 2025 de troeven van het koninkrijk op het vlak van gezondheid in de verf zetten. Het Technisch Comité van de Expo 2025 Osaka heeft de focus op levenswetenschappen, gezondheid en welzijn verfijnd en omvat alles van preventie en diagnose tot nazorg, met een sterke nadruk op innovatieve en technologische toepassingen.

De Japanse stad zal van 13 april tot 13 oktober 2025 onderdak bieden aan meer dan 160 landen. Er worden zo'n 28 miljoen bezoekers verwacht.

Met het thema “Designing Society for Our Lives, imagining our life of tomorrow” wil de tentoonstelling bezoekers een blik gunnen op de uitdagingen van de toekomst. Het Belgisch paviljoen bevindt zich in de zone “Saving Lives”, met een bijzondere focus op gezondheid.

“België heeft een uniek en compleet ecosysteem op het gebied van vaccins”, benadrukte Jehanne Roccas. Het land maakt er dan ook zijn “federaal” thema van. De gefedereerde entiteiten zullen ook hun sterke punten ontwikkelen, bijvoorbeeld op het gebied van artificiële intelligentie in de gezondheidszorg.

Een consortium van vijf bedrijven (Dirty Monitor, Tempora, Showtex, Profirst en Barco) is geselecteerd om de scenografie te creëren. Dankzij een 15-20 minuten durende mapping worden bezoekers ondergedompeld in de drie thema's: ziekte voorkomen, herstellen en de grenzen van het menselijk leven verleggen.

Woensdag werd ook de mascotte van het Belgisch paviljoen voorgesteld. Hij stelt de bouwstenen van het leven voor: cellen. Hij heeft nog geen naam. Tussen nu en 15 oktober kunnen suggesties gestuurd worden naar de website belexpo.be/competition-mascot-name. De winnaar ontvangt een knuffel van de mascotte en een diner voor twee in het Belgisch paviljoen (reis niet inbegrepen).

Het budget voor de scenografie bedraagt 2,5 miljoen euro op een totaal budget van 19 miljoen euro.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Marc DE MEULEMEESTER

    15 september 2024

    Best zedig zwijgen over de 500.000 langdurig zieken die niet geregenereerd noch gerecupereerd worden !