Betalingsstop Impulseo: VAS heeft 8 van de 10 dossiers binnen

Op 24 oktober kregen de Impulseo-steunpunten het bericht dat de uitbetalingen van Impulseo plots stopgezet zijn. “Het plafond voor 2017 is bereikt”, zo meldde het Agentschap Zorg en Gezondheid. Het VAS is over deze gang van zaken niet te spreken. “Maar we hebben goed geanticipeerd”, zegt het syndicaat.

De uitbetalingen van de tegemoetkoming voor de loonkosten en telesecretariaat, alsook voor de ondersteuningspremie zijn voorlopig stopgezet. “Vorig jaar deed zich dezelfde situatie voor. Vandaar dat we onze voorzorgen namen”, meldt het VAS. “Door tijdig te anticiperen, kon er van de Impulseo-aanvragen die door het VAS-Steunpunt werden ingediend al 80% afgehandeld worden. Het VAS doet daarmee beter dan andere Impulseo-Steunpunten.”

Het VAS zal protest aantekenen bij de Vlaamse ministers Vandeurzen en Tommelein. “Deze situatie is onverenigbaar met de bevordering van de huisartsgeneeskunde”, commentarieert het syndicaat nog.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.