Vlaanderen kleurt donkerrood op Europese coronakaart

Vlaanderen kleurt donkerrood op de nieuwe coronakaart van het Europees Centrum voor Ziektebestrijding- en preventie (ECDC). Vorige week was dat al het geval voor Wallonië en Brussel.

De vierde coronagolf in ons land begint zich nu ook duidelijk af te tekenen op de Europese coronakaart, die het Europees Centrum voor Ziektebestrijding en -preventie elke donderdag publiceert op basis van het aantal besmettingen en het percentage positieve tests in de voorbije veertien dagen. Na Wallonië en Brussel kleurt nu ook Vlaanderen donkerrood, de laatste van de vier kleurcodes. Dat wil zeggen dat er op twee weken tijd zeker 500 besmettingen zijn vastgesteld per 100.000 inwoners, of dat de positiviteitsratio boven de 4 procent uitkomt. 

Vorige week kleurde Vlaanderen nog gewoon rood, wat duidt op minstens 200 maar wel minder dan 500 vastgestelde coronabesmettingen per 100.000 inwoners. Wallonië en Brussel kregen toen al het donkerrode label. 

Ook in de buurlanden is een en ander veranderd. In Nederland kleuren nu ook verschillende regio's donkerrood, net als in het oosten van Duitsland. Beide landen waren vorige week nog volledig rood. Ook Noorwegen en vooral Zweden ruilen veel oranje in voor rood. 

Frankrijk blijft volledig oranje, en ook in Italië blijft de situatie er redelijk goed uitzien, al kleuren daar nu wel iets meer regio's oranje in plaats van groen. Voor Spanje zijn er deze week geen gegevens beschikbaar. In het algemeen staan Oost- en West-Europa er slechter voor dan de landen in het zuiden van het continent.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.