Marc Van Ranst geeft schadevergoeding van rechtszaak tegen Nederlander aan Unicef

Marc Van Ranst stort het geld dat hij krijgt na de rechtszaak tegen de Nederlander Willem Engel door aan Unicef. Dat heeft de viroloog vrijdagavond aangekondigd op Twitter.

De correctionele rechtbank van Mechelen sprak Van Ranst donderdag vrij voor laster. Hij werd door Willem Engel rechtstreeks gedagvaard voor laster omdat hij hem een virusontkenner zou genoemd hebben in een televisie-interview. Volgens het parket zijn de uitlatingen tussen beiden hooguit "een belediging", noemde Van Ranst Engel niet rechtstreeks een virusontkenner en was er dus geen sprake van een misdrijf, een stelling die de rechtbank volgde. De rechtbank veroordeelde Engel tot het betalen van een schadevergoeding aan Van Ranst van 4.000 euro.

Dat geld geeft Van Ranst aan Unicef. "De 4.000 euro die Willem Engel na zijn verloren rechtszaak aan mij zal betalen, stort ik door naar Unicef om de COVAX-vaccins te verdelen in ontwikkelingslanden. Zo steunen wappies het vaccinatieprogramma van het VN-kinderfonds. Die gedachte maakt mij blij."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Marc DE MEULEMEESTER

    13 december 2021

    Mooi Marc ,
    die bengel zou er toch maar porno mee gekocht hebben !