Israël voegt België toe aan lijst van "rode landen"

België wordt samen met het Verenigd Koninkrijk en Denemarken toegevoegd aan de lijst van rode landen. Vanwege de ernst van de coronasituatie in die drie landen geldt er vanaf woensdag een reisverbod. Dat heeft Sharon Alroy-Preis, hoofd van het Israëlische ministerie van Volksgezondheid, zondag aangekondigd tijdens een persconferentie. De Israëlische ambassadeur in Brussel tweet het nieuws. "Hopelijk duurt het niet lang", zegt Emmanuel Nahshon.

Israëliërs kunnen niet reizen naar een land waar een reisverbod geldt. Er zijn uitzonderingen voor wie een speciale toelating heeft. Bij hun terugkeer moeten deze uitzonderingen zeker een week in quarantaine, ongeacht hun vaccinatiestatus.

Momenteel staan zowat vijftig Afrikaanse landen op de lijst. Binnen de Israëlische regering is te horen dat de komende dagen waarschijnlijk nog meer landen aan de lijst toegevoegd zullen worden.

Eerder op de dag stemde de Israëlische regering er al mee in om de huidige reisbeperkingen met tien dagen te verlengen. Die beperkingen werden eind vorige maand genomen om de verspreiding van de omikronvariant tegen te gaan. Ze zouden vandaag/zondag aflopen. Dat betekent dat Israël de grenzen blijft sluiten voor alle buitenlanders. Israëliërs die terugkeren zullen, als ze gevaccineerd zijn, drie dagen in quarantaine moeten en zeven dagen als ze niet gevaccineerd zijn.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.