Infectiecijfers in Brussel dalen nog niet

Het Brussels gewest is momenteel het gebied met de laagste besmettingsgraad, maar ze zien in de hoofdstad wel dat de infecties nog blijven stijgen. In Vlaanderen en Wallonië lijkt de piek bereikt. Dat blijkt uit de wekelijkse persmeeting van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie.

De incidentiegraad in Brussel bedraagt nu 1.439 besmettingen per 100.000 inwoners in de laatste 14 dagen, zo'n 200 besmettingen meer dan vorige week. Het is nog steeds de laagste besmettingsgraad van het land, maar de Brusselse cijfers hebben hun plateau nog niet bereikt.

De r-waarde schommelt nog altijd rond de 1,1, waardoor het virus zich blijft verspreiden. Het aantal tests is toegenomen tot 11.100 per dag in de afgelopen week en de positiviteitsgraad bedraagt nu 13,1 procent, tegenover 11,5 procent zeven dagen geleden. De meeste infecties bevinden zich in de leeftijdscategorie van 30- tot 49 jarigen.

Op de diensten intensive care van de Brusselse ziekenhuizen liggen nu 99 covid-patiënten. "Dat is een bezettingsgraad van 37 procent, maar het is een cijfer dat in realiteit hoger ligt. Er zijn namelijk minder bedden ter beschikking door een tekort aan personeel om die bedden goed te verzorgen", vertelt Inge Neven, hoofd van de Brusselse gezondheidsinspectie. Het aantal sterfgevallen in Brussel te wijten aan covid bedraagt gemiddeld vijf per dag.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.