Brusselaars kunnen zich gelijktijdig laten vaccineren tegen griep en coronavirus

Brusselaars die dat willen, kunnen zich in een van de vijf vaccinatiecentra gelijktijdig laten inenten tegen griep en covid-19. Dat meldt de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie.

Om zich gelijktijdig te laten vaccineren, moeten de Brusselaars zelf hun griepvaccin meebrengen naar het vaccinatiecentrum. Volgens gezondheidsexperts hoeft er geen minimuminterval in acht genomen te worden tussen vaccinatie tegen beide virussen. Het vaccin tegen covid-19 zal in de rechterarm toegediend worden en dat tegen de griep in de linkerarm. 

Het griepvaccin kan bij de apotheker gehaald worden zonder medisch voorschrift. De risicogroepen vastgelegd door de Hoge Gezondheidsraad en het Riziv genieten daarbij van een grote terugbetaling. Het gaat om mensen ouder dan 50, mensen die lijden aan een chronische ziekte, personen met een BMI hoger dan 35, personen die werken in de zorgsector en zwangere vrouwen. Op 6 december waren al 119.723 griepvaccins geleverd aan de Brusselse apotheken.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.