Zeven tips om voedselveiligheid ook bij hoge temperaturen te garanderen (FAVV)

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) komt vandaag met zeven tips om bij deze warme temperaturen de voedselveiligheid te garanderen. Zo raadt het agentschap aan om een koelbox mee te nemen tijdens het winkelen en de boodschappen in een bepaalde volgorde te doen, te beginnen met droge voeding en diepvriesproducten als laatste te houden.

Voorts raadt het FAVV aan om elk type voedingsproduct op de juiste temperatuur te bewaren in de koelkast en restjes in afgesloten doosjes te bewaren.

Wie van plan is om een barbecue of etentje te organiseren, houdt best ook rekening met een aantal tips. Zo worden op voorhand gemaakte slaatjes, pasta's, vleesbereidingen of desserts best direct in de koelkast bewaard. De gerechten worden best ook stelselmatig aangevuld in plaats van alles in één keer op tafel te brengen. Tot slot worden de restjes na afloop best zo snel mogelijk in afgesloten doosjes in de koelkast geplaatst.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.