Vlaamse vaccinatiecampagne tegen corona gaat op 23 september van start

De vaccinatiecampagne tegen corona gaat op 23 september van start bij huisartsen en apotheken in Vlaanderen. In Lendelede werden donderdag alvast de eerste coronavaccins toegediend aan personen vanaf 65 jaar en jongere mensen met gezondheidsproblemen. Later in het najaar volgt ook de start van de vaccinatiecampagne tegen griep. Corona- en griepvaccinatie zijn aanbevolen voor zowat 2 miljoen personen in Vlaanderen.

De Hoge Gezondheidsraad beveelt de vaccinatie voornamelijk aan voor mensen vanaf 65 jaar, inwoners van woonzorgcentra en andere zorgvoorzieningen waar je langdurig verblijft en mensen met onderliggende gezondheidsproblemen zoals hart- of longaandoeningen of diabetes. Ook voor iedereen die werkt in de zorgsector, zijn de vaccinaties aanbevolen om zichzelf en hun patiënten t e beschermen.

De coronavaccins worden gratis aangeboden via huisartsen, apotheken en thuisverpleegkundigen. "Dankzij deze zorgverleners binnen onze eerstelijn is de vaccinatie voor de doelgroepen laagdrempelig toegankelijk. Zij kunnen ook informatie bieden en vragen over de vaccinatie beantwoorden. We hebben in Vlaanderen daarvoor iets meer dan 2 miljoen coronavaccins op voorraad om toe te dienen", zegt Vlaams minister van Volksgezondheid Hilde Crevits (CD&V).

Donderdag werden alvast de eerste coronavaccins toegediend in een huisartsenpraktijk in Lendelede. Vanaf 23 september bieden huisartsen en apotheken de coronavaccinaties aan. Zo kunnen mensen zich laten vaccineren en bescherming opbouwen. Daarvoor zijn er vaccins van Pfizer beschikbaar.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.