Bijna 21.000 aanvragen tot erkenning van Covid-19 als beroepsziekte

Sinds eind maart 2020 zijn bijna 21.000 aanvragen tot erkenning van Covid-19 als beroepsziekte ingediend bij Fedris, het federaal agentschap voor beroepsrisico's. Dat schrijft L'Avenir. Tot nu kenden 14.257 aanvragen een positief gevolg.

Bijna een op de twee (6.975) positieve beslissingen betreft een tijdelijke arbeidsongeschiktheid: van 2 tot 4 weken (70 procent), van 4 tot 6 weken (16 procent), van 6 tot 9 weken (8 procent) en van meer dan 9 weken (6 procent).

Een op de drie beslissingen (4.715) betreft medische zorg (geneesmiddelen, honoraria van artsen, röntgenfoto's, laboratoriumrekeningen...), 2.329 aanvragen (16 procent) werden afgewezen. Veertien vorderingen hadden betrekking op sterfgevallen, waarvan er negen hebben geleid tot een tegemoetkoming in de begrafeniskosten en de betaling van 14 pensioenen aan partners en/of wezen. 

Er waren vooral positieve adviezen in dossiers van wasserijpersoneel, kappers, koks, managers van schoonmaakdiensten, kinderverzorgsters, bewakers, brandweerlieden en politieagenten.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.