Het CHU de Liège ontwikkelt een applicatie om mensen bewust te maken van kankerpreventie

Het CHU de Liège heeft een nieuwe gratis applicatie ontwikkeld om het risico op kanker te berekenen, zo kondigde het ziekenhuis aan. De applicatie maakt mensen ook bewust van preventiefactoren.

“Met de Cancer Risk Calculator kan elke gebruiker een gepersonaliseerde beoordeling krijgen van zijn algemene kankerrisico, evenals specifieke risico's voor 56 soorten kanker, waaronder 18 subtypes”, legt de maker, dr. Westerlinck, uit. “Door bijna 790 risicofactoren uit de wetenschappelijke literatuur te analyseren, geeft de toepassing schattingen van het levenslange risico en van het risico over perioden van 10, 20 en 30 jaar.”

Naast de cijfers biedt de applicatie een diepgaande analyse en gedetailleerde referenties voor elke risicofactor, “zodat de informatie gebaseerd is op solide wetenschappelijk bewijs”.
De applicatie is beschikbaar in het Frans, Nederlands en Engels. De applicatie heeft als doel “gebruikers in staat te stellen weloverwogen beslissingen te nemen over hun gezondheid, en uit de eerste feedback blijkt dat de applicatie nuttig is bij het aanmoedigen van een gezondere levensstijl”. De Cancer Risk Calculator-app is gratis beschikbaar op Android en iOS.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.