Bijkomende inspecties in vier Brusselse rusthuizen van Orpea

Er komen bijkomende gerichte inspecties in vier instellingen van de Orpea-groep in Brussel. De betrokken rusthuizen kregen vorig jaar al het bezoek van controleurs van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC), zegt de Brusselse minister van Volksgezondheid Alain Maron.

De Franse zorggroep Orpea zit in het oog van een storm naar aanleiding van het boek 'Les Fossoyeurs' (de doodgravers) van de Franse journalist Victor Castanet over de wantoestanden bij Orpea. 

De Brusselse autoriteiten kregen vorig jaar klachten over zeven woonzorgcentra van de groep. Bij vier van hen werden inspecties uitgevoerd. Die vier zullen nu op verzoek van de minister, en op basis van het verslag van de administratie over de groep, zo snel mogelijk opnieuw worden geïnspecteerd, laat het kabinet van Maron weten. De controles betreffen onder meer voeding, verzorging en de personeelsnormen.

De klachten gingen over problemen op het vlak van verzorging en hygiëne, voeding, gebrek aan personeel, en gebrek aan activiteiten en extra-zorgbegeleiding, aldus nog het persbericht van minister Maron.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.