GEMS-experten uitgenodigd voor nieuw wetenschappelijk comité

De leden van de expertengroep GEMS, die op 8 april ophield te bestaan, zijn gevraagd deel te nemen aan een nieuw wetenschappelijk comité, dat advies moet geven over de pandemische beheerstrategie. Dat zijn de ministers van Volksgezondheid van ons land woensdag overeen gekomen.

De GEMS was de groep experten, met Erika Vlieghe als voorzitster, die de overheid bijstond met adviezen in de aanpak van de coronacrisis. Op 8 april hield ze haar laatste officiële vergadering, maar de experten verdwijnen niet helemaal uit beeld.

Tijdens de interministeriële conferentie hebben de ministers van volksgezondheid woensdag opnieuw het belang onderlijnd van expertadvies en wetenschappelijke onderbouw van het beleid. Dat is niet alleen belangrijk voor de nazorg van de huidige COVID-19 gezondheidscrisis, maar ook ter voorbereiding van een volgende pandemie, luidt het na afloop in een mededeling.   

Daarom wordt de leden van de GEMS gevraagd deel te nemen aan het nieuw op te richten "Strategic Scientific Committee" (SSC). Dat comité zal advies geven over de pandemische beheerstrategie en werkt daarvoor nauw samen met de Risk Assessment Group (RAG), die op haar beurt specifiek de risico's analyseert.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.