"Matig intense" griepepidemie in ons land, zegt Sciensano

Het aantal mensen dat naar de huisarts gaat met griepachtige symptomen, is vorige week gedaald. Dat blijkt uit het wekelijkse bulletin luchtweginfecties van gezondheidsinstituut Sciensano, dat spreekt over een "matig intense" griepepidemie.

Gemiddeld kregen huisartsen in de week van 4 april tot en met 10 april 518 mensen met griepachtige symptomen per 100.000 inwoners over de vloer. Een week voordien waren dat er nog 845 per 100.000 inwoners.

Het is nu niet mogelijk om de epidemische drempels te gebruiken omdat ook het coronavirus nog circuleert, maar volgens Sciensano wijzen de elementen erop dat er op dit moment een "matige intense" griepepidemie in ons land is.

Vorig jaar werd de verspreiding van de griep tegengehouden door de coronamaatregelen. Dat was ook dit jaar nog een tijdlang het geval, maar na het afbouwen van die maatregelen kon de griep toch nog doorbreken. Daardoor valt de griepepidemie dit jaar wel later dan anders, want meestal start ze in januari of februari. Ditmaal was dat rond midden maart.

> Goed voorbereid de winter door met griepspuit (Hoge Gezondheidsraad)

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.