Brand in AZ Maria Middelares Gent: onderzoek oorzaak loopt, werking spoeddienst hervat

De oorzaak van de brand zondag in een isolatiebox van de spoedafdeling van het Gentse ziekenhuis AZ Maria Middelares, waarbij een 44-jarige man om het leven kwam, wordt nog onderzocht. Dat zegt het parket Oost-Vlaanderen. De werking van de spoeddienst is intussen hervat, meldt het ziekenhuis.

De brand brak zondag rond 05.30 uur uit, zegt het parket. "De brandweer was snel ter plaatse en kreeg de brand snel onder controle. Bij de brand kwam een 44-jarige man uit Gent, die op dat moment in de isolatiecel verbleef, om het leven. Het parket stapte ter plaatse af, samen met het labo en de federale politie. Het stelde een branddeskundige en een wetsarts aan, en vorderde een onderzoeksrechter. Het onderzoek is nu in handen van de onderzoeksrechter in Gent. In belang van het onderzoek kan er actueel geen verdere info gegeven worden."

Het ziekenhuis meldt dat de werking van de spoeddienst vanmiddag hervat is. "Voor het ziekenhuis wordt de nodige triage gedaan van patiënten die zich aanmelden op de dienst spoedgevallen", zegt het AZ Maria Middelares. "De veiligheid van de opgenomen patiënten is gegarandeerd en er is geen schade in de andere diensten van het ziekenhuis." De schade aan de spoeddienst zelf is groot en het ziekenhuis bekijkt hoe lang de herstelling zal duren.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.