Aandeel omikronbesmettingen stijgt verder tot 27 procent

Het percentage van besmettingen met de omikronvariant is verder gestegen: omikron was dinsdag goed voor 27 procent van alle besmettingen. Dat meldt klinisch bioloog Emmanuel André (KU Leuven) woensdag op Twitter.

De voorbije twee dagen is het totale aantal besmettingen met de omikronvariant van het coronavirus verdubbeld, deelt André ook nog mee. Sinds gisteren/dinsdag is het totale aantal positieve besmettingen op dagbasis ook opnieuw gestegen. Daarvoor waarschuwden de coronaexperten eerder al: door de steile opmars van omikron zou het totale aantal positieve testen weer kunnen toenemen. Sinds begin december noteren de cijfers een stelselmatige daling van het aantal besmettingen, maar omikron doet die trend dus keren.

Woensdagnamiddag zitten de verschillende regeringsleiders van ons land samen in het Overlegcomité om de huidige coronasituatie te evalueren.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.