Epidemiologische toestand in Brussels gewest blijft verbeteren

De epidemiologische in het Brussels gewest toestand blijft gunstig evolueren. Door de toestand in de ziekenhuizen, vooral op de intensieve zorg, en de vooruitgang in de vaccinatie, gaan we naar een versoepeling van de sanitaire maatregelen, zo stelt de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC).

De besmettingsgraad daalt licht van 278 gevallen op 100.000 inwoners op 27 mei naar 274 op 3 juni.  De positiviteitsgraad zakte in dezelfde periode van 4,8 naar 4,2 procent. 

Het reproductiegetal is onder de 1 gezakt: van 1,06 op 27 mei tot 0,87 gisteren. 

Het aantal ziekenhuisopnames lag op woensdag op 163, wat gevoelig minder is dan de 206 opnames op 27 mei. In de Brusselse ziekenhuizen lagen er woensdag 65 Covid-patiënten wat ook fors minder is dan de 93 op 27 mei. 

Ondanks de positieve cijfers hamert de GGC op het naleven van de preventiemaatregelen tegen Covid-19 om de verspreiding van het virus te stoppen: het respecteren van de gezondheidsmaatregelen, in quarantaine gaan of zich laten testen bij de minste symptomen of een hoogrisicocontact, en zich laten vaccineren. De combinatie van die drie elementen opent perspectieven voor een terugkeer naar het normale leven, besluit de GGC.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.