500 oproepen per jaar van artsen naar Arts in Nood

Het psychosociale ondersteuningsplatform voor artsen, zowel huisartsen, specialisten als assistenten, krijgt gemiddeld 500 oproepen per jaar, meldt L'Avenir vandaag. Artsinnood.be is zoals bekend een ondersteuningsplatform dat artsen helpt die te maken hebben (of krijgen) met psychosociale problemen, die vaker voorkomen in hun beroep door de aard en de organisatie van hun werk.

Het platform kwam traag op gang in 2016, maar vandaag ontvangt het platform gemiddeld 500 hulpvragen per jaar. Het verwacht zelfs 600 oproepen te bereiken tegen 2024.

“De meest voorkomende verzoeken hebben te maken met professionele uitputting, wat kan leiden tot een burn-out. Dan is er de organisatie van het werk - een zieke collega die een deel van zijn patiënten moet overnemen, een andere die met pensioen gaat - en agressie, die steeds vaker voorkomt,” legt Pascale Senny, de projectmanager van het platform, uit.

Het platform werd opgericht door de nationale raad van de orde van artsen, die het financiert met de steun van het Riziv. Mevrouw Senny wijst er echter op dat het een “volledig onafhankelijk” orgaan is. In de acht jaar dat het actief is, heeft de nationale raad geen enkele sanctie opgelegd in verband met het platform, beklemtoont ze.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.