Dr. Lieselot Brepoels lost Thomas Gevaert af als ASGB-voorzitter specialisten

Het syndicale werk vraagt alsmaar meer inzet en tijd van onze bestuurders en mandatarissen. En dat moet allemaal gebeuren ‘voor, tussen en na’ hun klinische werk (tegen niet meer dan een onkostenvergoeding). In die context leek het ons opportuun om de tendens te intensifiëren waarbij we het werk over meerdere schouders proberen te spreiden, aldus het ASGB. Dr. Lieselot Brepoels (nucleaire geneeskunde) zal de rol van voorzitter specialisten van ASGB op zich wil nemen, bijgestaan door dr. Thomas Gevaert (foto) en dr. Robert Rutsaert.

Dr. Brepoels zal inderdaad geruggensteund worden door dr. Thomas Gevaert in zijn nieuwe rol als ondervoorzitter én door dr. Robert Rutsaert "zonder wiens uitgebreide dossierkennis en ongelooflijke werkkracht ASGB niet zou geworden zijn wat het nu is", klinkt het.

De huisartsenvleugel blijft daarnaast in handen van dr. Michel Creemers (voorzitter) en dr. Machteld Hofmans (ondervoorzitter).

Vervrouwelijking en verjonging

"Met dit sterke team komt ASGB niet alleen tegemoet aan de verzuchtingen tot vervrouwelijking en verjonging maar weten we ons ook en vooral te wapenen voor de toekomst", besluit het ASGB, niet zonder een woord van dank aan dr. Gevaert die de voorbije jaren een zeer belangrijke rol gespeeld heeft binnen ASGB. "Zijn inhoudelijke inzichten, zijn nooit aflatende inzet en zijn zeer vlotte pen, … we prijzen ons gelukkig dat we het helemaal niet hoeven te verliezen doordat hij voorzitter van het Kartel blijft."

Meer bepaald blijft Thomas Gevaert ook nog in de medicomut zetelen maar dan als expert, terwijl dr. Brepoels dus "onze effectieve" wordt voor de specialisten. De voormalige voorzitter van de specialistenvleugel blijft het ASGB ook nog vertegenwoordigen in de ad-hoc groep over de ziekenhuishervorming.

In het Verzekeringscomité heeft dr. Pieter De Schouwer (klinisch bioloog) dan weer de scepter overgenomen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.