Israël gaat vierde prik toedienen aan 60-plussers en zorgpersoneel

Israël gaat over tot een vierde prik in de strijd tegen corona. Voor 60-plussers en zorgpersoneel komt er een extra vaccinatieronde. Dat heeft de Israëlische premier Naftali Bennett bekendgemaakt.

Ook kwetsbare mensen met een zwakke afweer komen in aanmerking. De stap volgt op het eerste bekende omikronsterfgeval van een al langer zieke patiënt in het land.

Israël liep al voorop bij het inenten van de bevolking, en begon ook snel aan de boostercampagne. Bennett riep alle burgers die aan de criteria voldoen op de vierde dosis te halen. Dat kan vier maanden na de derde prik.

Dit zal helpen "de omikrongolf te overwinnen die de wereld overspoelt", aldus Bennett. "Israëlische burgers waren de eersten ter wereld die de derde dosis kregen en we zijn opnieuw wegbereider met de vierde vaccinatie."

De regering besloot ook tot nieuwe coronabeperkingen omdat het aantal besmettingen weer is gestegen, ondanks alle vaccinaties. Bij zo'n 200 Israëliërs is al een omikroninfectie vastgesteld. Slechts bijna 60 procent van de 9,4 miljoen inwoners wordt nog steeds als volledig gevaccineerd beschouwd. Bij 9 procent is de geldigheid van de vaccinatie al verlopen. Een derde van de bevolking is helemaal niet gevaccineerd.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.