Forse daling aantal nieuwe coronabesmettingen in Israël na boostervaccin

Ongeveer twee maanden nadat in Israël een derde prik van het coronavaccin werd toegediend, is het aantal nieuwe besmettingen aanzienlijk gedaald.

Het Israëlische ministerie van Volksgezondheid meldt dat er zondag 2.653 nieuwe gevallen waren terwijl er vorige maand meer dan 11.000 nieuwe besmettingen per dag werden geregistreerd, het hoogste aantal sinds het begin van de pandemie. Op dat moment werden echter ook meer tests uitgevoerd.

Volgens het ministerie van Volksgezondheid is ongeveer 61 procent van de ongeveer 9,4 miljoen inwoners tweemaal gevaccineerd, ongeveer 37 procent driemaal. Voorwaarde voor de derde inenting is dat de tweede inenting ten minste vijf maanden eerder is gebeurd.

Eind juli is Israël als eerste land ter wereld begonnen met het geven van derde prikken.

Volgens het ministerie zijn er momenteel 564 ernstig zieke coronapatiënten. In september waren dat er soms meer dan 700. De overgrote meerderheid van de ernstig zieken is ongevaccineerd, aldus het ministerie.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.