Eerste twee lokale gevallen van dengue in Italië dit jaar

In Italië zijn de eerste twee lokale gevallen van dengue van 2024 geregistreerd. Dat maakte het Hoger Instituut voor Gezondheid (ISS) in Rome bekend. Het gaat om twee mensen in de Noord-Italiaanse provincies Brescia en Reggio die voordien niet naar het buitenland waren gereisd.

Dengue is een virusziekte die wordt overgedragen door muggen in tropische en subtropische gebieden en kan levensbedreigend zijn. De ziekte wordt overgedragen door de Aziatische tijgermug, die al voorkomt in Zuid-Europa. Veel mensen vertonen geen symptomen of alleen een lage koorts na besmetting. In ernstige gevallen kunnen echter ernstige bloedingen en orgaanschade optreden.

Van 1 januari tot 10 september 2024 registreerde het Italiaanse Hoger Instituut voor Gezondheid in totaal 412 gevallen van dengue. Afgezien van de twee lokale gevallen, werden die allemaal besmet na een reis naar het buitenland. Tot nu toe zijn er geen sterfgevallen gemeld. Vorig jaar waren er in totaal 275 gevallen van dengue in Italië, waarvan 82 lokale gevallen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.