Betoging voor afzetting regering telt ongeveer 1.600 deelnemers

Voor de zevende maal op twee maanden tijd zijn mensen door Brussel getrokken in een betoging tegen de coronamaatregelen. Volgens de Brusselse politie telde die betoging ongeveer 1.600 deelnemers, een stuk minder dan de 5.000 tot 50.000 die deelnamen aan de eerdere betogingen. De manifestatie heeft intussen haar eindpunt, het Atomium, bereikt en de menigte kreeg enkele toespraken te horen. Tot nu toe is alles rustig verlopen.

Ditmaal schoof de betoging, die uitgaat van Belgium United For Freedom, een nieuwe eis naar voren: de afzetting van de regering. Volgens de organisatoren is het na de betogingen van de afgelopen weken immers duidelijk dat de regering niet naar hun verzuchtingen wil luisteren. Daarom hebben ze ook een petitie opgestart om gehoord te worden in de Kamer van Volksvertege nwoordigers.

"We moeten ons verenigen om onze vrijheid te heroveren", sprak Sarkis Simonjan, organisator van de betoging, de menigte toe. "Het gaat niet meer om de verdeling tussen gevaccineerden en niet-gevaccineerden, het gaat niet meer om het virus. Wat ons nu bedreigt, is de veralgemeende controle van alle burgers op deze planeet, via de QR-code, via onze bankkaarten, of via het 5G-netwerk."

Gevaccineerden en niet-gevaccineerden moeten op dezelfde wijze behandeld worden, ook door artsen en apothekers, aldus nog Simonjan: "Artsen die hun ethiek verloochend hebben, zijn het niet waard artsen te zijn. We willen dat de bestaande behandelingen opnieuw beschikbaar worden en we ze kunnen gebruiken, zoals we dat altijd gedaan hebben." 

Simonjan wijst er ook op dat een aantal landen, zoals het Verenigd Koninkrijk, Spanje, en Tsjechië hun coronamaatregelen al hebben opgeheven, in tegenstelling tot België.

"We zeggen niet dat er geen epidemie is, maar we moeten die epidemie wel relativeren", klonk het nog. "Heel wat documenten tonen aan dat we al lang niet meer in een sanitaire noodsituatie zitten. Desondanks blijft onze regering op het foute pad. Dat gaat in tegen onze Grondwet, die onze fysieke integriteit beschermt."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.