Brusselse 65-plussers krijgen vanaf maandag derde dosis van coronavaccin

De 65-plussers die in Brussel wonen, kunnen vanaf maandag 4 oktober naar een vaccinatiepunt gaan om hun derde dosis van het vaccin te krijgen. In totaal maken 128.000 65-plussers in Brussel aanspraak op zo'n boosterprik.

De contacten breiden zich uit nu de scholen opnieuw open zijn en er opnieuw meer fysiek naar het werk wordt gegaan. Om de ouderen te beschermen wanneer hun immuunrespons na enkele maanden soms minder goed is, kunnen zij nu een herhalingsdosis krijgen van het Covid-19 vaccin. 

In Brussel worden vanaf 11 oktober alle 65-plussers stapsgewijs uitgenodigd voor een derde prik. Er wordt gestart met de 85-plussers, mensen uit jongere leeftijdsgroepen volgen daarna. Toch kunnen de senioren ook zonder uitnodiging al aanspraak maken op hun herhalingsdosis. Vanaf maandag 4 oktober mogen de 65-plussers zelf naar een vaccinatiepunt gaan en kunnen ze na vertoon van de identiteitskaart een derde dosis van het vaccin van Moderna of Pfizer krijgen.

In Brussel zijn nog vier vaccinatiecentra open in Vorst, Molenbeek, Pacheco (Brussel-stad) en Sint-Pieters-Woluwe. Daarnaast kunnen Brusselaars ook terecht in één van de Vacci-Bussen, in de lokale vaccinatieposten, bij hun huisarts, in bepaalde wijkgezondheidscentra of in ziekenhuizen die deelnemen aan de vaccinatiecampagne.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.