Brussel wil vier vaccinatiecentra behouden voor boosterprik

Het Brusselse gewest wil zijn vier actieve vaccinatiecentra al minstens de eerste vier maanden van volgend jaar openhouden om de bevolking een derde dosis van een coronavaccin toe te dienen, zo heeft minister van Gezondheid Alain Maron woensdag laten verstaan.

Eerder op de dag hadden de ministers van Volksgezondheid op de Interministeriële Conferentie een princiepsakkoord bereikt over de toediening van een boosterprik aan de hele bevolking. Op 27 november bespreken de ministers hoe die campagne precies moet verlopen. 

In Brussel richt men zich momenteel op de toediening van een derde prik aan de 65-plussers, zo bleek uit de verklaring die collega Elke Vanden Brandt woensdag in het parlement voorlas in naam van Maron. 

Momenteel wordt er gesproken over de heropening van een vaccinatiecentrum voor de toediening van een derde prik aan het zorgpersoneel vanaf eind november. Dat centrum zou dan ook openblijven voor de bredere boostercampagne. "Gesprekken worden ook gefinaliseerd over de opening van andere centra op plaatsen waar vroeger reeds centra waren", voegde Maron toe. 

Volgens Maron stelt het aantal beschikbare artsen problemen voor de uitrol van een  boosterstrategie op grote schaal. "Daarom werken we op verscheidene oplossingen die het mogelijk moeten maken om een meer gedecentraliseerde strategie te ontwikkelen voor de boosterdosis, en tegelijkertijd voort te werken met verschillende vaccinatiecentra. In functie van de gesprekken met de partners van de vaccinatiecentra zouden we huidige centra zo lang als nodig willen openhouden, al zeker de eerste vier maanden van 2022", besloot de minister.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.