Kinderartsen willen strengere regels voor smartvape

Kinderartsen willen strengere regels nu de smartvape, een e-sigaret waarmee je kunt bellen en gamen, sinds enkele weken ook in ons land is opgedoken. Dat meldt De Standaard maandag.

Hoewel het in België illegaal is om de smartvape te verkopen in winkels, is er een online zwarte markt. Met die vapes kan je niet alleen nicotine inhaleren, maar ook bellen, gamen en muziek luisteren. De smartvape is een paar weken geleden ook in ons land opgedoken, zo bevestigde de FOD Volksgezondheid aan de krant. Hoe populair de smartvape is bij jongeren in België, is niet geweten.

Ann De Guchtenaere (foto), voorzitter van de Belgische Academie Pediatrie, begrijpt niet hoe de producenten kunnen ontsnappen aan de wetgeving en pleit in De Standaard voor strengere regels. "Dit gaat over de gezondheid van jongeren en kinderen. Als spreekbuis voor een doelgroep die onvoldoende voor zichzelf kan opkomen, is het tijd dat wij de overheid wakkerschudden."

België verbiedt als eerste land binnen de Europese Unie vanaf januari 2025 wegwerpvapes en er komt ook een volledig uitstalverbod. 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Marc DE MEULEMEESTER

    28 oktober 2024

    Het is veel gevaarlijker voor de kindjes 32 te rijden in de zone 30 , waarover je wilt “ zagen “!