Kamer breidt erkenning Covid-19 als beroepsziekte uit

De plenaire Kamer heeft woensdag een wetsontwerp van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) goedgekeurd dat de erkenning van corona als beroepsziekte over de verschillende sectoren mogelijk maakt. Dat gebeurde met 114 stemmen voor, 25 stemmen tegen en 2 onthoudingen.

Vandaag kan het personeel uit de zorgsector een besmetting met Covid-19 laten registreren. Minister Vandenbroucke herinnerde eraan dat er heel wat vraag was naar een uitbreiding. Toch bleek het niet vanzelfsprekend een gepaste regeling uit te dokteren.

Voortaan moet het in alle sectoren mogelijk worden een erkenning te vragen. Daarvoor moet sprake zijn van vijf besmettingen op veertien dagen. Volgens de minister is dat een correcte benadering van een situatie waarin je aangeeft dat er een sterk vermoeden van causaliteit is tussen de job en de ziekte. Er wordt ook een terugwerkende kracht ingevoerd tot 18 maart 2020. Voor de erkenning is nog een koninklijk besluit nodig.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.