Kamer stemt in met epidemiologische noodsituatie

De plenaire Kamer heeft woensdag ingestemd met het wetsvoorstel dat instemt met de epidemiologische noodsituatie. Dat gebeurde meerderheid tegen oppositie, met twee onthoudingen.

Zoals bekend werd na het laatste Overlegcomité de pandemiewet geactiveerd om nieuwe maatregelen in de strijd tegen het coronavirus te nemen. Die wet voorziet dat daarvoor een epidemiologische noodsituatie moet bestaan. De federale regering nam daarvoor een koninklijk besluit, dat nu dus door de Kamer moest worden bevestigd.

De voorbije dagen was discussie ontstaan tijdens de bespreking van de tekst in commissie omdat oppositiepartijen N-VA, Vlaams Belang en PVDA een tweede lezing vroegen, wat de timing voor de stemming in het gedrang zou brengen. De juridische dienst van de Kamer klaarde echter uit dat een tweede lezing niet kon.

Woensdagavond werd opnieuw lang gedebatteerd over het wetsvoorstel. De bijwijlen pittige discussie ging echter vooral opnieuw over de zin van de pandemiewet op zich, en daar kwamen geen nieuwe elementen in naar voren.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.