Kamer verlaagt btw op haarprothesen

De plenaire Kamer heeft woensdag het licht op groen gezet voor een verlaging van het btw-tarief voor haarprothesen van 21 procent naar 6 procent. Voor mensen die een haarprothese nodig hebben na een ziekte of een behandeling, betekent dat een belangrijke besparing.

Veel mensen denken bij haarverlies door ziekte of ziektebehandeling automatisch aan kanker, maar kaalheid of alopecia kan het gevolg zijn van uiteenlopende medische redenen en kan sommige patiënten soms levenslang achtervolgen.

Patiënten kunnen wel kiezen voor een haarprothese, maar de kostprijs loopt van gemiddeld 750 euro voor een haarwerk in kunstvezel tot meer dan 2.000 euro voor een prothese met echt haar. Door de btw te verlagen van 21 naar 6 procent kan de kostprijs voor de patiënt met enkele honderden euro naar omlaag. 

Om gebruik te kunnen maken van de verlaagde btw moet de patiënt enkel een voorschrift voor een haarprothese kunnen voorleggen van de behandelende arts of dermatoloog. 

De ingreep maakt deel uit van een ruimer ontwerp met btw-maatregelen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.