GSK koopt Sierra Oncology voor 1,9 miljard dollar

De Britse geneesmiddelengigant GlaxoSmithKline (GSK) neemt het in Californië gevestigde biofarmaceutische bedrijf Sierra Oncology, dat gespecialiseerd is in gerichte therapieën voor zeldzame vormen van kanker, over. De transactie zou tegen het derde kwartaal van dit jaar voltooid moeten zijn, laat GSK woensdag weten. Prijskaartje van de overname: 1,9 miljard dollar (omgerekend zo'n 1,75 miljard euro).

Volgens het Britse bedrijf heeft de door Sierra Oncology ontwikkelde behandeling momelotinib het potentieel om te voorzien in "kritieke, onvervulde medische behoeften voor patiënten die lijden aan myelofibrose en bloedarmoede" en sluit de behandeling aan bij de expertise die GSK heeft op het gebied van hematologie.

Het Californische lab kondigde eerder positieve resultaten aan van een fase III-studie voor de behandeling die, "indien goedgekeurd" door de gezondheidsautoriteiten, in 2023 op de markt gebracht zou kunnen worden, aldus nog GSK, dat spreekt over "een aanzienlijk groeipotentieel".

Het Britse bedrijf kondigde onlangs aan zich te willen concentreren op biofarmaceutische producten. De activiteiten op het gebied van  consumentengezondheidszorg, waartoe de merken Sensodyne, Voltaren en Panadol behoren, zullen in juli worden afgesplitst in een nieuwe entiteit, Haleon. GSK publiceerde begin februari gemengde resultaten voor 2021 en de geneesmiddelengigant lijkt moeilijk een nieuw elan te vinden zonder een vaccin tegen COVID-19.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.