Frans gerecht doet een beroep op ons land om ontvoerde boreling terug te vinden

Het Franse gerecht heeft de medewerking gevraagd van de Belgische autoriteiten om een pasgeboren baby terug te vinden die door zijn ouders werd ontvoerd uit een ziekenhuis in Aulnay-sous-Bois. Het kind werd te vroeg geboren en heeft constante medische zorg nodig.

De ouders van Santiago, een 17 dagen oud prematuurtje, worden ervan verdacht hun kind te hebben ontvoerd uit de kraamkliniek, waarna het 'Alerte-enlèvement'-systeem, dat in februari 2006 in Frankrijk is ingevoerd, werd geactiveerd. Frankrijk vermoedt dat de ouders samen met hun zoontje naar ons land zijn getrokken, zegt de procureur van Bobigny.

"Santiago, een pasgeboren kind van het mannelijk geslacht, 17 dagen oud, blond haar, gekleed in een bruin T-shirt, maat 6 maanden, en een witte fluwelen pyjama, werd op 21 oktober 2024, tussen 23 en 23.30 uur, meegenomen uit de kraamafdeling van het Robert Ballanger ziekenhuis in Aulnay-sous-Bois, Seine-Saint-Denis", signaleert het ministerie van Justitie in een persbericht. Het te vroeg geboren kind heeft "constante medische zorg" nodig, aldus nog het ministerie.

"De verdachten zijn de ouders: een man van 23 gekleed in een donkere jeans en een wit t-shirt met een lichtblauw jeansjasje en zwarte overjas en een 25-jarige vrouw gekleed in een witte trui met een lichtblauw mouwloos jasje en een groene rok", luidde het tot slot.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.