Empreva zoekt preventieadviseur - arbeidsarts (m/v/x)

Je functie
Je verzorgt het gezondheidstoezicht voor personeelsleden van de aangesloten federale overheidsinstellingen. Je vervult hierbij de volgende taken: 

  • Je ziet toe op de gezondheid van de werknemers door medische gemotiveerde beslissingen te nemen die in overeenstemming zijn met de wet- en regelgeving rond het welzijn op het werk.
  • Je voert de opdrachten uit die bepaald zijn in de wetgeving rond het welzijn van de werknemers om een gezondheids- en preventiebeleid uit te werken binnen de federale overheidsdiensten.
  • Je vertegenwoordigt de dienst op vergaderingen, om advies te kunnen verlenen aan de vragende instanties die het ganse netwerk van de federale overheid omvatten.
  • Je volgt de medisch-wetenschappelijke vakliteratuur op het gebied van gezondheid op het werk op en speelt relevante informatie door aan collega’s.

Je profiel

  • Je hebt een diploma en een relevante professionele ervaring van minstens 6 jaar als arts. Je specialisatiejaren kunnen deel uitmaken van deze professionele ervaring.
  • Je voldoet aan één van de voorwaarden van de codex over het welzijn op het werk om de functie van preventieadviseur – arbeidsgeneeskunde te mogen uitoefenen.

Je voordelen
Naast een aantrekkelijk loon (en de mogelijkheid om je ervaring te valoriseren) kan je rekenen op uitgebreide opleidingsmogelijkheden en verschillende sociale voordelen. Je domicilie is je administratieve standplaats, bijgevolg wordt ook de kilometervergoeding vanaf je woonplaats berekend. Je krijgt ook een omnium autoverzekering en kan genieten van een voordelige hospitalisatieverzekering. Je krijgt een laptop en tussenkomst in je internet- en gsm-kosten.

Dankzij de glijdende uren in een 38-urenweek en minstens 26 verlofdagen (en betaald verlof tussen Kerst en Nieuwjaar) ben je zeker van een goede balans tussen werk en privéleven.

Je werkgever
Je werkt voor de regio Brussel-Antwerpen.

Empreva is de centrale cel van de gemeenschappelijke dienst voor preventie en bescherming op het werk van sommige federale openbare diensten. De organisatie heeft als missie de aangesloten federale overheden te ondersteunen in het behoud van het welzijn, van de veiligheid en gezondheid van hun werknemers op de werkplek, en bij te dragen tot de verbetering van de arbeidsvoorwaarden. 

Empreva maakt deel uit van de FOD Beleid en Ondersteuning (FOD BOSA), de federale partner als het om IT, HR, organisatiebeheersing, integriteitsbeleid en overheidsopdrachten gaat. Voor enkele andere domeinen, zoals begroting en boekhouding, heeft de FOD BOSA een controlerende rol

Solliciteren
Je kan tot en met 19 september solliciteren.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.