EMA buigt zich tegen midden september over Pfizer-vaccin tegen huidige omikronvarianten

Het Europees Geneesmiddelenagentschap EMA heeft meegedeeld zich tegen midden september te willen uitspreken over het coronavaccin van Pfizer en BioNTech dat aangepast is aan de omikronsubvarianten BA.4 en BA.5. Die subvarianten zijn momenteel goed voor het leeuwendeel van de nieuwe besmettingen.

Daarnaast liet de Europese medicijnwaakhond ook weten deze maand nog een marktaanvraag van Moderna te verwachten voor een vaccin dat aangepast is aan de huidige omikronsubvarianten.

Beide vaccins kregen eerder deze week al een markttoelating van de Amerikaanse medicijnwaakhond FDA. Het EMA zette gisteren op zijn beurt het licht op groen voor aangepaste coronavaccins van Pfizer en Moderna aan de omikronsubvariant BA.1.

Voorts bekijkt de Europese medicijnwaakhond ook of het de coronavaccins van Pfizer en Moderna zal toelaten voor jonge kinderen.

Het EMA stipt ten slotte nog aan dat gisteren/donderdag ook het coronavaccin van Novavax groen licht heeft gekregen om toegediend te worden als een booster.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Miguel DERIJCKE

    03 september 2022

    Schromelijk te laat ,terwijl in de US een versie goedgekeurd wordt die de huidige varianten het best benaderen .
    Waarom heeft de politiek de druk niet opgedreven op de farma, die contractueel gebonden is ,om beide belangrijke mutaties met een aangepaste versie te komen( in een werkbare termijn )