Consortium 12-12 haalde 24,8 miljoen euro binnen op drie weken voor #Oekraïne1212

Het Belgisch Consortium voor Noodhulporganisaties heeft na drie weken al 24,8 miljoen euro kunnen inzamelen voor zijn oproep #Oekraïne1212. "We zijn de voorbije weken getuige geweest van een enorme golf van solidariteit van het publiek, bedrijven, verenigingen, overheden, scholen en media", reageert Gilles van Moortel, coördinator van Consortium 12-12.

Na de succesvolle gezamenlijke benefietshow" Oekraïne 12-12" van de Vlaamse media, volgde een solidariteitsactie van twaalf Franstalige radiozenders, "Radios Ukraine". "De uitzonderlijke mediasteun maakte een wereld van verschil', aldus Van Moortel.

Met de opbrengst bieden de zeven humanitaire organisaties die lid zijn van het het Consortium onmiddellijke hulp zoals zuiver water, medische zorg en psychologische bijstand in Oekraïne en in de omliggende buurlanden. Op die manier helpen de organisaties de kwetsbare en ontheemde mensen in Oekraïne zelf, maar ook de inwoners die naar het buitenland op de vlucht sloegen.

Doneren kan nog tot 31 december 2022 via het 12-12 bankrekeningnummer BE 19 0000 0000 1212 of online via www.1212.be.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.