Subquota voor (tand)arts-specialisten en tandarts-specialisten voor 2027

Na advies van de Raad van State bepaalt de Vlaamse Regering definitief en op voorstel van viceminister-president Hilde Crevits en viceminister-president Ben Weyts het maximum aantal kandidaten dat tot de opleiding voor arts-specialist en tandarts-specialist kan toegelaten worden voor het jaar 2027.

Het besluit volgt het advies van de Vlaamse Planningscommissie voor de subquota artsen voor het jaar 2027 cijfermatig niet volledig. De Vlaamse Regering beslist om extra in te zetten op het inhalen van de tekorten huisartsgeneeskunde en kinder- en jeugdpsychiatrie.

De Vlaamse Regering volgt daarnaast cijfermatig het voorstel van de Vlaamse Planningscommissie wat betreft het inzetten op extra plaatsen voor volwassenenpsychiatrie en pediatrie en volgt de voorstellen van de Vlaamse planningscommissie qua visie voor de andere subquota arts-specialisten. De Vlaamse Regering volgt het advies van de Vlaamse Planningscommissie voor tandarts-specialisten voor het jaar 2027 volledig.

> Vlaanderen legt subquota 2027 vast

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.