Dr. Lawrence Cuvelier nieuwe voorzitter GBO (Kartel)

Op de Algemene Vergadering van de Groupement Belge des Omnipraticiens (GBO), die deel uitmaakt van het Kartel, nam dr. Paul De Munck na bijna 14 jaar afscheid als voorzitter. Hij geeft het stokje door aan Dr. Lawrence Cuvelier. Dr. Anne Gillet, voormalig voorzitter van de GBO, vervoegt het nieuwe team als ondervoorzitter.

Dr. Paul De Munck, die al tientallen jaren betrokken is bij de GBO, was eerst vicevoorzitter voordat hij in 2015 voorzitter werd. Tijdens zijn ambtstermijn werkte hij aan de profilering van het syndicaat. "Tussen mij en de GBO bestaat een oud verhaal van liefde en passie! Maar passie verslindt, zoals we allemaal weten, en op een gegeven moment moet je weten hoe je moet wisselen met nieuwe mensen die zich inzetten voor onze organisatie", verklaarde hij in de Flash Info van de GBO.

Onder zijn voorzitterschap is de GBO/Kartel een belangrijke en gerespecteerde speler geworden op het gebied van de huisartsgeneeskunde. Dr. De Munck toonde zich tevreden dat hij de ideeën en waarden van het syndicaat heeft gepromoot. "Debatteren en de strijd van ideeën is energiek maar opwindend, omdat de verdediging van waarden en een visie een onuitputtelijke bron van betekenis is voor ons handelen," voegde hij eraan toe.

Hoewel hij terugtreedt als voorzitter, zal Dr. De Munck als erevoorzitter deel blijven uitmaken van het bestuur van GBO/Kartel en het nieuwe managementteam ondersteunen.

Dr. Lawrence Cuvelier neemt stokje over

Dr. Lawrence Cuvelier, vicevoorzitter van de GBO sinds 2015, is verkozen tot nieuwe voorzitter. Als Brusselse huisarts die in een wijkgezondheidscentrum werkt, staat hij bekend om zijn engagement en humanistische aanpak. Hij is vastbesloten om het syndicaat aan te passen aan de behoeften van de huisartsen van vandaag, in het bijzonder die van de jongere generatie. "Hoewel alle studies bewijzen dat de huisartsgeneeskunde een centrale rol speelt in de gezondheidszorg, wordt ons beroep voortdurend gedevalueerd, in de universitaire opleiding, in de ogen van de meerderheid van de politici en soms zelfs door een bepaald deel van de bevolking."

Dr. Cuvelier wil de structuur van de GBO moderniseren om die beter af te stemmen op de verwachtingen van de beroepsbeoefenaars, door de samenwerking met huisartsenverenigingen te versterken en het voor jonge artsen gemakkelijker te maken om betrokken te raken zonder hun evenwicht tussen werk en privéleven in gevaar te brengen.

Het team van GBO/Kartel is van plan om de zomer te gebruiken voor een grondige herziening van zijn modus operandi en structuur, om beter te kunnen reageren op de huidige en toekomstige uitdagingen. In de herfst wordt een evaluatie verwacht waarin de nieuwe koers van het syndicaat wordt gepresenteerd.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.