B-FAST stuurt bijkomend humanitair materiaal naar Libanon

België stuurt in het kader van B-FAST medische uitrusting ter waarde van 100.000 euro en uitrusting voor tijdelijke opvang en onderdak ter waarde van 80.000 euro naar Libanon. Dat melden ontslagnemende ministers van Buitenlandse Zaken en Ontwikkelingssamenwerking Hadja Lahbib (MR) en Frank Vandenbroucke (Vooruit) woensdagavond.

De escalatie van het geweld in Libanon heeft een enorme impact op de humanitaire situatie. Om te reageren op humanitaire noodsituaties en om medische zorg te bieden aan de bevolking, hebben de Libanese autoriteiten een verzoek om bijstand ingediend bij het Mechanisme voor Civiele Bescherming van de Europese Unie.

België heeft in het kader van B-FAST beslist om de Europese inspanningen opnieuw te steunen door zowel medisch materiaal ter waarde van een totaal van 100.000 euro, als uitrusting voor tijdelijke opvang en onderdak ter waarde van 80.000 euro, naar Libanon te sturen. "Dit materiaal moet helpen om de hoogste noden te dekken van openbare ziekenhuizen die te maken hebben met een grote toestroom van patiënten en om onderdak te bieden aan de meest behoeftigen", klinkt het. 

De donatie komt bovenop de eerste B-FAST-levering van medisch materiaal ter waarde van 150.000 euro, die plaatsvond op 12 oktober 2024.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.