Alle coronacijfers in stijgende lijn

Elke dag testen in ons land gemiddeld 7.640 mensen positief op het coronavirus. Het gaat om een stijging van 37 procent in vergelijking met de voorgaande periode. Dat blijkt woensdag uit de cijfers op het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Ook het aantal ziekenhuisopnames en het aantal sterfgevallen blijven stijgen.

Tussen 24 en 30 oktober waren er dagelijks 7.640 nieuwe besmettingen, 37 procent meer dan in de voorgaande week. In totaal testten al bijna 1,4 miljoen Belgen positief op het virus. In diezelfde periode werden er dagelijks 83.115 testen afgenomen. De positiviteitsgraad stijgt naar 9,6 procent, het reproductiegetal klokt af op 1,12, wat betekent dat de pandemie in kracht toeneemt. 

Tussen 27 oktober en 2 november werden er dagelijks 151 patiënten in het ziekenhuis opgenomen, een stijging met 24 procent. In totaal liggen nu 1.788 coronapatiënten (+36 pct) in het ziekenhuis, van wie 332 (+28 pct) intensieve verzorging nodig hebben.

Het aantal sterfgevallen blijft ook stijgen. Tussen 24 en 30 oktober overleden dagelijks gemiddeld 19,7 mensen, een stijging met 34 procent. In totaal stierven sinds de start van de pandemie al 26.100 mensen aan de gevolgen van het virus in ons land.

Intussen heeft 86 procent van de volwassen Belgen minstens één vaccindosis gekregen, 88 procent is volledig gevaccineerd. 

Sciensano publiceerde woensdag geen epidemiologisch bulletin wegens de feestdag maandag, maar laat weten dat er donderdag/morgen wel een zal zijn.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.