34 kinderen en begeleiders ziek op sportklassen Blankenberge

Tijdens sportklassen in Sport Vlaanderen Blankenberge zijn deze week 26 kinderen uit het lager onderwijs en acht begeleiders ziek geworden. Dat meldt Sport Vlaanderen. "De eerste medische resultaten wijzen op een darminfectie, maar verder medisch onderzoek moet daarover uitsluitsel geven", klinkt het.

Sinds maandag 30 mei verblijven er twee scholen met 72 leerlingen en 24 begeleiders in het sportverblijf van Sport Vlaanderen Blankenberge. Het gaat om de school De Brem uit Zandvliet met 24 leerlingen en twee leerkrachten en de school Sint Jozefinstituut - De Mozaïek uit Geraardsbergen met 48 leerlingen en 13 leerkrachten.

Maandag is er één leerling ziek gemeld. Op donderdag waren zestien kinderen en een volwassene van de school van Den Brem ziek. Van de school uit Geraardsbergen zijn er tien leerlingen en zeven leerkrachten ziek gevallen.

"Er is momenteel niemand opgenomen in het ziekenhuis, alle kinderen worden door hun huisarts verder geholpen. School De Brem uit Zandvliet heeft de sportklas stopgezet, de kinderen zijn opgehaald door hun ouders. Voor school De Mozaïek eindigt de sportklas vandaag, op vrijdag 3 juni. De scholen hebben ook richtlijnen meegekregen hoe ze preventieve maatregelen, zoals het thuishouden van kinderen en het opvolgen van hygiëneregels, kunnen nemen om verdere besmetting te voorkomen", klinkt het bij Sport Vlaanderen.

Sport Vlaanderen verwittigde het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid, dat op zijn beurt het FAVV verwittigde. Het FAVV zal ter plaatse gaan om een controle uit te voeren en om stalen te nemen.

"Wij voeren een inspectie uit waarbij we onder meer controleren of alles van voedsel goed wordt bewaard en er geen vervalproducten aanwezig zijn. Verder worden stalen genomen van restmaaltijden en swaps van contactmaterialen. Die stalen worden onderzocht in het labo en zullen in de komende dagen uitsluitsel kunnen geven over de oorzaak", zegt Hélène Bonte van het FAVV. "Op dit moment is het nog te vroeg om te zeggen dat er een link kan gelegd worden met voeding."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.