22-jarige verdachte gevat na diefstal van ambulance in Antwerpen

In Antwerpen is een 22-jarige man opgepakt als verdachte in het onderzoek naar de ambulance die zondag (even) werd gestolen. De man werd verhoord en vervolgens vrijgelaten onder voorwaarden.

De feiten speelden zich zondagochtend af in de Manchesterlaan. Een ambulance was ter plaatse geroepen voor een dringende medische interventie, maar terwijl de ambulanciers bezig waren, maakte een groepje jongeren misbruik van de gelegenheid. Ze gingen er met de ambulance vandoor en begonnen te joyriden. Het voertuig werd wat later achtergelaten in de nabije Belfaststraat.

De lokale politie startte na de feiten een onderzoek om de daders te identificeren. De dieven bleken gefilmd met een dashcam van de ambulance, en ook op andere camerabeelden was te zien hoe de jongeren in het voertuig stapten en ermee wegreden. De daders filmden ook zelf hun daden.

Een van de verdachten, een 22-jarige man, bood zich zondagavond nog aan bij de politie om bekentenissen af te leggen. De andere betrokkenen worden nog opgespoord.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Marc DE MEULEMEESTER

    09 september 2024

    Naar aanlijding van “ de zaak Sanda Dia “ verklaarde de H. Geest Quicky dat er geen klasse justitie bestaat !
    Hij kan het weten : hij kon ongestraft op zijn luchtgitaar spelen in den combi van de de wetsdienaars die hem “ moesten “ beschermen !
    Zo ook was deze joy ride maar voor te lachen he , een werkstraf van anderhalve uur vol staat !
    De ambulance dienst kan 1 e-formulier invullen en hopen op wonderbaarlijke resultaten !