Wallonië plant tien nieuwe vaccinatiecentra

De Waalse regering heeft beslist de vaccinatiecentra langer open te houden, meer bepaald tot eind februari 2022, om op die manier voldoende capaciteit te behouden voor het toedienen van het 'boostervaccin' aan 65-plussers en binnenkort aan de bredere bevolking. Vanaf 29 november openen ook 10 nieuwe vaccinatiecentra de deuren. De locatie van die centra wordt binnenkort bekendgemaakt.

Om de vaccinatiecapaciteit op te krikken, verruimt de Waalse regering ook de openingstijden van de 22 bestaande vaccinatiecentra. Zo zullen bepaalde centra bijvoorbeeld zes dagen per week open zijn of wordt er dagelijks gedurende 13 uur gevaccineerd in plaats van 11 uur. 

Daarnaast zet de Waalse regering ook veertien nieuwe mobiele vaccinatiecentra in. Zij komen bovenop de tien bestaande mobiele eenheden die nu al het Waalse grondgebied afschuimen om mensen dichtbij huis te vaccineren.

"In combinatie met andere maatregelen (zoals het dragen van het mondmasker, ventilatie, astand bewaren, handhygiëne,...) blijft vaccinatie de enige echte optie om deze pandemie terug te dringen", aldus Waals minister van Volksgezondheid Christie Morreale.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.