Wallonië behoudt een vaccinatiestructuur ondanks verbeterde gezondheidstoestand

Ondanks de verbeterde gezondheidstoestand en de recente overschakeling naar code geel, zal Wallonië een vaccinatiestructuur tegen corona behouden. Dat kondigde Waals Gezondheidsminister  Christie Morreale (PS) aan in de bevoegde commissie van het Waals Parlement.

Op 1 april wordt een openbare aanbesteding gelanceerd om negen vaccinatiecentra en twee mobiele centra te behouden in het Waals Gewest. Die centra zullen ook het nieuwe Novavax-vaccin kunnen toedienen. 

De toekomstige Waalse vaccinatiestrategie steunt ook op de huisartsen en apothekers. Daarover loopt momenteel overleg met de vertegenwoordigers van deze medische beroepen. 

Minister Morreale kondigde in de commissie ook aan dat de verschillende gezondheidsministers van het land woensdag samenzitten over het testen, tracen en de quarantaine. Ze zullen zich later ook nog buigen over een mogelijke herinneringsvaccinatie voor de volgende winter.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.