Nog iets meer dan 2.000 coronapatiënten in ziekenhuizen

Er liggen op dit moment nog 2.056 patiënten met een COVID-besmetting in de Belgische ziekenhuizen. Dat blijkt zaterdag uit voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

Tussen 23 februari en 1 maart werden dagelijks gemiddeld 5.854 nieuwe besmettingen vastgesteld, een daling met 24 procent. Dagelijks worden nog gemiddeld 35.500 testen afgenomen, waarvan 18,9 procent een positief resultaat heeft.

De afgelopen week werden er elke dag nog gemiddeld bijna 131 COVID-patiënten in het ziekenhuis opgenomen, eveneens een afname met 24 procent. Van de 2.056 patiënten in de ziekenhuizen (-18 procent op weekbasis), hebben er nog 217 intensieve verzorging nodig (-13 procent).

Dagelijks overlijden gemiddeld nog 20 mensen aan de gevolgen van een coronabesmetting, een daling met 37 procent in vergelijking met de voorgaande periode. Sinds de start van de pandemie zijn in ons land al bijna 30.300 mensen bezweken aan het virus.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.